חפש

יום חמישי, 20 בינואר 2011

האוכל המרוקאי על קצה המזלג

שלום לכן\ם.
אימי עליה השלום הייתה בשלנית מעולה ומגיל צעיר מאוד הכניסה אותנו הבנות למטבח ללמוד את רזי האוכל המרוקני.
כידוע לכם למטבח המרוקני מגוון עשיר של תבשילים, בחרתי את המאכלים היותר מסורתיים כאלו שנשתכחו עם הזמן.
דגים מבושלים,מטוגנים או אפויים,עוף ובשר,חלקם כמנה עיקרית ובדרך כלל הם הוכנו עם ירקות כמנה כללית ואחרים כתוספת.
מקום מכובד ביותר יש לסלטים של יהדות מרוקו,מטבוחה,ברבה(סלק אדום),זעלוק,פלפלים קלויים,גזר חריף,סלק ירוק(עלי מנגולד)

המרקים המהווים חלק נכבד בתפריט המרוקאי,המרק נחשב כמנה ראשונה (לצד הדגים)בערבי שבת וחג.מרקים מרוקנים ידועים כבריאים ומזינים ובעיקר טעימים כפי שתגלו בהמשך.
מתוקים מרוקאים-עוגיות,ריבות מיוחדות שהפכו לשם דבר בטקסי החינה בכל העדות, במימונה בשבת חתן ולכל אירוע חגיגי משמח.
הספנז',לחם בית,מופלטה,בג'ריר ועוד

הצטרפו אליי למטבח שלי ובשלו עם הרבה אהבה.....


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה