חפש

יום שבת, 29 בינואר 2011

מרק חר'יר'ה מרוקאי

חר'יר'ה מרוקאית

השם חר'יר'ה בא מלשון קטיפה והכוונה היא למרק קטיפתי


מצרכים:
בשר בקר רצוי מוזה- חתוך לקוביות
2-3 עצמות בקר
3/4 כוס עדשים (אחרי שהושרו במים ללילה)
1 כוס חומוס (אחרי שהושרו במים ללילה)
3 כפות קמח
מיץ מלימון סחוט טרי
6 גבעולי סלרי מנוקים וקצוצים
1 עגבנייה
2 בצלים
1/2 חבילת פטרוזיליה
1/2חבילת כוסברה
פלפל לבן טחון

כפית מחוקה כורכום
מלח



אופן ההכנה:

חותכים את הסלרי , העגבנייה והבצלים לריבועים.
מכניסים לסיר מרק ומאדים במשך רבע שעה על
להבה גדולה- כל הזמן לערבב.
מוסיפים לתערובת זו את העדשים , החומוס, התבלינים,
העצמות והבשר וממלאים מים, כמעט עד הסוף.
מרתיחים את כל המרכיבים ומנמיכים את הלהבה.
ממשיכים לבשל כשעתיים.
לאחר כשעתיים,מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה.
מבשלים עוד כרבע שעה .לקראת הסוף
מוסיפים את הקמח יחד עם מיץ הלימון מדולל עם חצי כוס מים(רביחה).
חשוב לערבב היטב תוך-כדי הוספת הרביחה שלא יווצרו גושים


ניתן להוסיף מעט אטריות
חורף חמים וטעים לכם....

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה