חפש

יום שבת, 29 בינואר 2011

לשון פרה בתוספת זיתים \פטריות

לשון פרה בתוספת זיתים \פטריות- מתכון מהמטבח של יהדות מרוקו


אל לסאן מעא ז'יתון


חומרים ל 6 סועדים:


לשון בקר אחת (כדאי לקנות את הקטנות)

בצל קצוץ

2 סלסלאות פטריות טריות מסוג שמפיניון

או 2 קופסאות זיתים ללא גלעינים(בשימורים)



לתיבול:


4 עלי דפנה

3-4 גרגרי פלפל אנגלי

פפריקה אדומה מתוקה

פלפל לבן טחון

מעט כורכום

מלח



הכנת הלשון לבישול:


להרתיח מים בסיר עמוק להוסיף כרבע כוס חומץ רגיל ומעט מלח.

להוסיף את הלשון לסיר לבישול כשעה .

להוציא את הלשון ולקרר ,כשהלשון קרה לקלף את שכבת העור הקוצית מעליה

באזורים שהיא לא מתקלפת להעזר בסכין חדה.

לפרוס פרוסות יפות.



אופן הכנה :


לטגן את הבצל בשמן עד לשקיפות לסדר את הלשון הפרוסה בסיר ולהוסיף את הפטריות

(אחרי ניקוי),

לתבל בתבלינים הנ"ל להוסיף מים רותחים עד לגובה הפטריות ולבשל על אש קטנה עם מכסה ,מידי פעם להציץ ואם חסר מים להוסיף.

כשהלשון רכה להסיר את המכסה למס' דקות נוספות.



לגירסה עם זיתים מגולענים:

יש להרתיח את הזיתים בסיר עם מים למס' דקות ולסנן ואז להוסיף ללשון.

בתאבון...

תגובה 1: