חפש

יום שבת, 29 בינואר 2011

כרובית מבושלת בתוספת קציצות בשר בקר-או חלקי עוף Chou-fleur


כרובית מבושלת בתוספת קציצות בשר בקר\או חלקי-עוף Chou-fleur
מתכון של אימי עליה השלום


כילדה קטנה זוכרת אני היטב את ימות החורף בהם הייתי חוזרת מן הלימודים וריח הכרובית המתבשלת היה מקדם את פניי כבר בכניסה לשביל של הבית.
גם היום כשאני מבשלת ריח כרובית מעלה בי זכרונות וגעגועים לילדות וביעקר לאימי היקרה ז"ל.


מצרכים:

חצי ק"ג בשר בקר טחון
כרובית טריה וגדולה
2 בצלים


לתיבול:

מלח,פלפל לבן טחון,פפריקה מתוקה וחריפה,מעט כורכום.


אופן ההכנה:
לתבל את הבשר עם התבלינים הנ"ל ,לגרר את הבצל במגררת דקה ולהוסיף לבשר מעט שמן סויה,ללוש היטב וליצור קציצות.

את הכרובית לפרק לפרחים ולשטוף היטב. את הגבעולים הירוקים שמקיפים את הפרחים של הכרובית לנקות כפי שמנקים כרפס או עלי חרשף (להוציא את הסיבים בעזרת סכין).

להרתיח בסיר מים ומעט מלח 3-4 דקות,לא לבשל יותר מידי.
לסנן במסננת.

בסיר רחב ושטוח לטגן על אש קטנה בצל חתוך עד לשקיפות. להוסיף את התבלינים ולערבב, מיד להוסיף מים רותחים ולבשל את הרוטב (תקלייה\לה-סוס) מס' דקות על אש נמוכה.

להוסיף את הגבעולים הירוקים של הכרובית (הם דורשים בישול ארוך יותר)ואת קציצות הבשר לבשל כעשר דקות.

להוסיף את פרחי הכרובית ובעזרת כף להרטיב אותן עם הרוטב לערבב תוך כדי ניעור הסיר,(לא עם כף!!-כדי לא להרוס את פרחי הכרובית).

לבשל על אש קטנה עם חצי מכסה עוד כעשרים דקות ומידי פעם לנער את הסיר.

הכי אני אוהבת את גבעולי הכרובית.

טעים להפליא!.

בתאבון :)


user posted image


user posted image



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה