חפש

יום שבת, 29 בינואר 2011

רשימת התבלינים במטבח המרוקאי - לקמה דייל מרוק

רשימת התבלינים במטבח המרוקאי-
 spices marocaines  la cuisine 


זעפרן (מכונה תבלין הזהב)
נאפע - כמנון האניס
ראס אל חנות - ראש החנות\ תערובת של תבלינים לקציצות
איל גוז'ה - אגוז מוסקט
איל עטר'פא
איל קירפא -קינמון
סקינזבר -זנגוויל
אניס -כוכב אניס
כיזבור -כוסברה \גד
פרישאיל -פטרוזיליה
כימון - כמון
פילפלא סודנייה - פלפל אדום שלם יבש חריף
פילפלא חימרה חלואה- פלפל אדום מתוק
פלפלה אלחרה- פפריקה חריפה
לבזאר אלבייד- פלפל לבן טחון
לבזאר אלכחיל- פלפל שחור
לואיזה - ליפית לימונית
פליו - נענע חריפה
נענע - מנטה
ש'יבה - לענה סיחנית
עוד אלנואר -ציפורן
כירכום - כורכום
כרפס - סלרי
ז'יעתר - זע'תאר
זנלזאן – שומשום
ריחאן – ריחן
משיה – קליפת אגוז מוסקט
קרונפל – ציפורן

8 תגובות:

  1. משייה זאת הקליפה שעוטפת את אגוז המוסקט

    השבמחק
  2. אך קוראים לתבלין שייח בעיברית?

    השבמחק
    תשובות
    1. השיח הוא צמח מרפא שמו העברי לענת המדבר

      מחק
  3. אז מה שמים בשומשום זלזלאן איזה תבלין זה נאפע? איך מכינים? אכלו אצלנו בראש השנה בסימן של רוביא

    השבמחק
  4. נאםע זה זרעי שומר אניס משמש כתבלין וגם עוגיות מרוקאיות רראייפאת

    השבמחק