חפש

יום שבת, 29 בינואר 2011

פרוסות בשר בקר עם חצילים (אל לח'אם מעא אל -בדילז'אן )

פרוסות בשר בקר עם חצילים - מתכון מיהדות מרוקו

אל לח'אם מעא אל -בדילז'אן

מתכון של אימי ז"ל


user posted image


חומרים:


רולדה של בשר בקר מס' 5 - 6

4-5 חצילים יפים (לבחור את קלי המשקל כך יודעים שאין בהם גרעינים)

2 עגבניות קלופות וחתוכות ללא הגרעינים (פשוט לחצות ולסחוט)

6-7 שיני שום גדולות פרוסות



לתיבול:


מלח,פפריקה מתוקה וחריפה,מעט כמון,כורכום ופלפל לבן טחון


אופן הכנה:


לבשל את רולדת הבשר במים לצנן ולפרוס.את החצילים לשטוף היטב ולחתוך לקוביות גדולות.
לשים בסיר שמן סויה ולהוסיף את העגבניות והשום לטיגון על אש קטנה,לתבל בתבלינים להוסיף את פרוסות הבשר ואז מים רותחים ובשל כעשר דקות על אש קטנה.
להוסיף את קוביות החצילים עד לבישול וצמצום (הנפח של החצילים יורד ).
על אש קטנה עם חצי מכסה.
מידי פעם לנער את הסיר כדי שהרוטב יגיע לחצילים.


טעים ביותר!



user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה