חפש

יום חמישי, 20 בינואר 2011

מרק אפונה יבשה -קטניות (אל מירק דייל ז'ילבנה)










מרק אפונה יבשה -קטניות (אל מירק דייל ז'ילבנה)

חומרים:



לשטוף היטב את האפונה שהושרתה במים ולסנן
לקצוץ את הבצל,ולטגן אותו עם השמן עד מצב שקוף(לא לחרוך אותו)
להוסיף את האפונה,להוסיף לסיר בערך ליטר (5 כוסות)מים חמים
להביא לרתיחה להנמיך להבה ולבשל על להבה נמוכה עם מכסה,עד שהאפונה
נפתחת,(עד שלא נשארת גרגירים)בערך שעה.
אם חסר מים להוסיף מים רתוחים .
לאחר שהאפונה נפתחה,להוסיף מלח,כורכום ופלפל לבן
לערבב היטב ,להמשיך לבשל על להבה נמוכה,כדי שהתבלינים יעשו את העבודה,
לבסוף לקצוץ את עלי הסלרי והקוזברה,להוסיף למרק ולערבב ,
5 דקות על להבה נמוכה עם סיר מכוסה.

חורף חמים וטעים...
בתיאבון
2 כוסות אפונה יבשה-קטניות(לברור היטב ולהשרות במים למשך הלילה)
בצל גדול
חצי צרור חבילת כוזברה שטופה
4 גבעולי סלרי(כרפס)שטופים -להשתמש רק בעלים
מלח
כפית שטוחה כורכום
חצי כפית שטוחה פלפל לבן
מעט שמן
כף אבקת מרק עוף


אופן הכנה:
 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה