חפש

יום שבת, 29 בינואר 2011

עלי סלק ירוק-מנגולד עם בשר טלה (סילק מעא לח'אם דייל חירוף)

 עלי סלק ירוק(מנגולד) עם בשר טלה

סילק מעא לח'אם דייל חירוף
 
 user posted image


חומרים:


בשר טלה (ירך) חתוך לקוביות - אפשר כל בשר אחר

3-4 חבילות של עלי מנגולד

בצל קטן קצוץ


לתיבול:


מלח,פפריקה מרוקאית חריפה ומתוקה,פלפל לבן טחון,מעט כורכום אני מוסיפה פלפל סודני לחריפות.


אופן הכנה:


את הבשר לבשל במים עד לריכוך ולסנן.
להפריד את גבעולי המנגולד מן העלים (פשוט לחתוך בסכין),לנקות בעזרת סכין את הגבעולים מן הציפה השקופה (מן שכבת עור שקופה).
לחתוך לרצועות באורך של כחמישה ס"מ.
לשטוף היטב מס' פעמים במים את הגבעולים והעלים מן החול.
להרתיח מים בסיר ולהכניס את הגבעולים בלבד ל 3 דקות שליקה ולהוסיף לסיר את העלים לשליקה של כשתי דקות.
לסנן ולצנן.
לאחר הצינון לחתוך את העלים הירוקים לרצועות בגודל של 3 ס"מ (ניתן להכין מהם סלט עלי מנגולד) אני מעדיפה לחלק את הכמות לשניים חצי לסלט וחצי לבשל יחד עם הגבעולים והבשר.

בסיר רחב לטגן בשמן את הבצל קלות ולהוסיף את בשר הטלה תוך כדי הטיגון על אש קטנה ,לתבל בתבלינים ולהוסיף מים רותחים עד לגובה המסה (המנגולד מוציא נוזלים מעצמו).

לבשל על אש קטנה עם חצי מכסה עד לספיגת הנוזלים.


בתאבון!





user posted image

בתמונות הסיר בתחילת הבישול לפני ספיגת הנוזלים -


user posted image


user posted image

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה