חפש

טוען...

יום שבת, 29 בינואר 2011

כרפס \סלרי עם קציצות בשר בקר (כרפס מעא אל-כווארי)

כרפס \סלרי עם קציצות בשר בקר

חומרים:


2 חבילות עלי כרפס (סלרי אמרקאי)

כחצי ק"ג בשר טחון

בצל קטן

תפוח אדמה קטן

2 כפות פטרוזיליה קצוצה קטן


לתיבול;

מלח ,כורכום,פלפל לבן טחון,פפריקה אדומה מתוקה וכמון


אופן הכנה


לתבל את הבשר הטחון עם התבלינים הנ"ל
לגרור בפומפייה דקה את הבצל ואת התפוח אדמה ותוסיפי לבשר הטחון להוסיף את הפטרוזיליה הקצוצה ,ללוש טוב לתת לזה לנוח שעה במקרר.

בנתיים, לנקות את הכרפס מהחוטים ,לחתוך לאורך בגודל של כ -5 ס"מ

לשטוף במיים ,לבשל אותם במים חמש דקות ולסנן.

בסיר שטוח (סוטאז) ורחב לפזר את הכרפס שהרתחנו לתבל ב :מלח כורכום פלפל לבן

ושמן בישול, להוסיף מים רותחים (קצת מעל הכרפס) ,

להכין כפיתת (קציצות שטוחות) מהבשר הטחון ולסדר מעל הכרפס ולבשל על אש קטנה עד שתישאר רק טקלייה(מעט רוטב סמיך).

אותו המתכון ניתן להכין כרפס עם חבילה אחת של סלרי ולהוסיף שקית אפונה קפואה.

בתאבון
bye.gif

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה