חפש

יום שבת, 29 בינואר 2011

עוף עם אפונה ושומר- (ג'אג'א או ז'לבאנה מעא אל בש'באש')

עוף עם אפונה ושומר-ג'אג'א או ז'לבאנה מעא אל בש'באש'





מצרכים:

עוף שלם מחולק לשמונה חלקים (רצוי להשרות את העוף במיץ לימון טרי לכרבע שעה ולשטוף היטב).

שקית אפונה עדינה קפואה.

2 ראשי שומר חתוך לרצועות (לשטוף היטב).

בצל קטן קצוץ דק.



לתיבול:


מעט כורכום,מלח, פלפל לבן טחון ומעט א. מרק עוף.

אופן ההכנה:


להרתיח את העוף במים כמה דקות (להסיר ממנו שומן מיותר ולהרחיק ריח).

את השומר יש להרתיח במים כמה דקות לריכוך קל.

בסיר רחב ושטוח לשים מעט שמן ולטגן קלות את הבצל עד לשקיפות,להוסיף את חלקי העוף לתבל בתבלינים ולהוסיף מים רותחים עד לגובה אמצע הסיר.

להוסיף את השומר והאפונה ולבשל על אש קטנה כשעה עם חצי מכסה ,מידי פעם לבדוק אם חסר מים להוסיף מעט בכל פעם .


בתאבון

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה