חפש

יום שבת, 29 בינואר 2011

עוף בפול ירוק וכוסברה (דג'אג'ה מעא אל פול לחדאר)

עוף בפול ירוק וכוסברה


תמונה מצורפתחלקי

מצרכים :


עוף טרי מנוקים היטב
1 ק"ג פול טרי מקולף \1 חב' פול ירוק קפוא (***אם הפול טרי יש להרתיח אותו כעשר דקות לפני הבישול)
בצל קטן קצוץ דק
צרור כוסברה טריה קצוצה


לתיבול :


מלח, פלפל לבן טחון, כורכום, מעט פפריקה חריפה ומתוקה.

אופן ההכנה :

בסיר לשים מעט שמן סויה להוסיף את הבצל ולטגן קלות , להוסיף את שוקי העוף לטיגון קל להוסיף את התבלינים לערבב להוסיף את הפול הירוק ומים רותחים עד למעל החומרים להביא לרתיחה להנמיך להבה ולבשל כשעתיים על אש קטנה.
לאחר שהתבשיל מוכן לפזר את הכוסברה מעל ולבשל כחמש דקות נוספות.



בתאבון!...

2 תגובות:

  1. מתכון נפלא ! לצמחונים אפשר להכין בלי עוף .מכניסה לסיר לחץ: 1 חבילת פול ירוק קפוא, 2 כפות בצל מטוגן, שום כתוש, שליש או חצי כוס שמן, כפית גדושה פפריקה, מעט כורכום, כפית מלח,פלפל שחור, חצי חבילה כוסברה,
    מים בגובה הפולים ( 1.5 כוס)
    חצי לימון כבוש מעניק טעם נפלא לתבשיל ואם אין כף לימון.לבשל על אש בינונית 20 דקות לאחר הצפצוף.בתיאבון...לא לוותר על הלימון הכבוש...

    השבמחק
  2. מרסל, כל הכבוד לך על האתר הנפלא שהקמת..אכן, מצאתי בו תבשילים מבית ההורים אותם אנסה לבשל למשל תבשיל הריאות שעורר בי געגועים..ונוסטלגיה.
    אימי ז"ל שילבה בתבשיל קוביות קיבה וכדורי קציצות בקר עם כבד.
    תודה לך!! על עשייתך הברוכה לשמר את המסורת של העדה המרוקאית.

    השבמחק