חפש

יום שבת, 29 בינואר 2011

ירכי עוף ממולאים באורז צנוברים ומשמשים

ירכי עוף ממולאים באורז צנוברים ומשמשים
 
חומרים-


ירכי עוף כמספר הסועדים

אורז -בערך 2 כוסות ,לשטוף ולהשרות במים

3 בצלים גדולים קלופים וחתוכים לרצועות גדולות

משמשים מיובשים חתוכים לקוביות\ניתן להשתמש בצימוקים במקום

צנוברים קלויים

פטרוזיליה וכוסברה שטופה וקצוצה
 לתיבול-

מעט פלפל לבן טחון

מלח

כורכום

ומי שאוהב מתוק יכול להוסיף סילאן


אופן ההכנה-


לנקות היטב את העור של הירכיים מן הנוצות, לפתוח בעזרת היד את העור של הירכיים כמעט לגמרי (ליצור מעין כיס למילוי).

את האורז לסנן, להוסיף את התבלינים ואת המשמשים ,למלא כל ירך באורז ולתקוע קיסם שיניים שיחזיק את העור סגור .

בסיר רחב ושטוח (סוטז') ,לשים מעט שמן ולטגן קלות את הירכיים על אש קטנה ,עד להזהבה קלה,להוסיף את הבצל ל2 דקות טיגון.

להוסיף מיים רותחים עד מעל לירכיים , לתבל בכורכום מעט מלח פלפל לבן טחון ואם אוהבים מתקתק להוסיף סילאן עד למתיקות שרוצים.


חגיגי מאוד טעים להפליא !


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה